Kirjautuminen Areenaan Yle Tunnuksella

Kirjautuminen Yle Areenaan

Kirjautuminen Yle Areenaan parantaa käyttökokemustasi ja saat personoidumpaa palvelua. Voit esimerkiksi jatkaa kesken jäänyttä ohjelmaa tai merkata ohjelmia suosikeiksi, jolloin voit saada myös ilmoituksen puhelimeesi, kun uusi jakso on katsottavissa. Kirjautumisen avulla ymmärrämme myös paremmin miten sisältöjämme halutaan käyttää esimerkiksi saavutettavuuden näkökulmasta.

Areenan mobiilisovelluksen ja TV-sovelluksen käyttö edellyttävät kirjautumista. Areenan selainpohjaisissa palveluissa ohjelmat ovat katseltavissa ja kuunneltavissa ilman kirjautumistakin. Myös vanhimpia Yle Areenan tv-sovelluksia voi jatkossakin käyttää kirjautumatta, koska niiden jatkokehitys ei ole enää mahdollista. Listan tv-sovelluksista, joissa kirjautumista edellytetään, löydät tästä artikkelista.

Kirjautuaksesi Areenaan sinulla tulee olla Yle Tunnus. Luo itsellesi Yle Tunnus Areenan nettisivulla, mobiilisovelluksessa tai suoraan Yle Tunnuksen sivuilta yle.fi/tunnus. Huomaa, että Yle ei ikinä edellytä kirjautumisessa pankkitunnusten tai luottokorttitietojen käyttöä.

Mikä on Yle Tunnus, ja miksi minun kannattaa ottaa sellainen käyttöön?

Yle Tunnus on yhteinen tunnus, jolla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin yhdellä kertaa. Tunnuksen avulla voit esimerkiksi keskustella ohjelman chatissa tai vaikkapa tallentaa sinulle tärkeitä uutisaiheita – ja hyödyntää niitä kaikilla laitteillasi. Jos esimerkiksi ohjelman kuuntelu on jäänyt tietokoneellasi kesken, voit jatkaa sitä myöhemmin samasta kohdasta puhelimellasi.

Kehitämme Yle Tunnukselle jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja etuja, joiden avulla saat kaiken irti Ylen palveluista.

Voit ottaa Yle Tunnuksen käyttöön niistä Ylen palveluista, joissa on mahdollisuus kirjautua sisään, esimerkiksi Yle Areenassa, tai suoraan Yle Tunnuksen sivuilta yle.fi/tunnus. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen ja salasanan. Syntymäaika ja sukupuoli ovat vapaaehtoisia tietoja. Tunnuksen käytön voit aloittaa heti, kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi.

Yle Tunnuksen käyttöohjeet

Yle Tunnus turvallisesti käytössä

Yle Tunnuksella kirjautuessa ei koskaan tarvitse antaa luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia.

Pankkitunnuksia tarvitaan ainoastaan, jos haluat käyttää Yle Areenaa matkustaessasi EU-alueella. Yle Tunnuksessa kotipaikan vahvistamiseen vaaditaan vahva tunnistautuminen, eikä siihen liity mitään maksuja. Vahvalla tunnistautumisella varmistetaan ainoastaan, että henkilön kotipaikka on Suomessa. Kotipaikan varmentamista ei ole pakko tehdä eikä sitä kysytä välittömästi rekisteröitymisen yhteydessä.

Jos sinulta pyydetään luottokortin tietoja tai pankkitunnuksia siinä yhteydessä, kun kirjaudut QR-koodin avulla Yle Areenan tv-sovellukseen, on todennäköistä, että QR-koodin lukemiseen käyttämässäsi laitteessa on haittaohjelma. Sovelluskaupoissa on ollut aiemmin jaossa joitakin QR-koodien lukemiseen tarkoitettuja sovelluksia, joihin on ollut piilotettuna haittaohjelmia.

Älä anna luottokortti- tai pankkitunnuksia mihinkään palveluun, ellet ole ihan varma, ettei sivusto ole huijaus.

Jos olet jo antanut luottokortti- tai pankkitunnuksesi jollekin sivustolle, ole heti yhteydessä omaan pankkiisi ja varmista, että kaikki on kunnossa.

Varmista myös, että puhelimessa tai tabletissa käyttämäsi QR- ja viivakoodien lukuohjelman versio on uusi ja luotettavaksi tiedetty.

Käytä aina laitteessa oletuksena olevaa QR-koodin lukuohjelmaa jos mahdollista.