Hyppää pääsisältöön

Areenan ohjeet

iPhone ja iPad

Yle Areenan mobiilisovelluksen käyttäminen edellyttää kirjautumista sovellukseen. Kirjautuaksesi Areenaan sinulla tulee olla Yle Tunnus. Luo itsellesi Yle Tunnus Areenan sivulla, mobiilisovelluksessa tai suoraan Yle Tunnuksen sivuilta yle.fi/tunnus. Tunnusta varten tarvitset vain sähköpostiosoitteen ja salasanan. Syntymäaika ja sukupuoli ovat vapaaehtoisia tietoja. Tunnuksen käytön voit aloittaa heti, kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi. Yle Tunnukseen liittyvät käyttöohjeet auttavat tunnuksen luomisessa.

Yle Areenan selainversiossa on edelleen mahdollista katsella ja kuunnella ohjelmia ilman kirjautumista.

Näin lataat sovelluksen

Lataa sovellus laitteeseesi Applen App Storesta.
Sovellus edellyttää iOS 14 -järjestelmää tai tätä uudempaa versiota.

Huomioi, että sovelluksen käytöstä voi aiheutua datasiirtokuluja riippuen sopimuksestasi operaattorin kanssa.

AirPlay

Sovellus tukee Applen AirPlayta. Jos samassa langattomassa verkossa on AirPlay-laitteita, AirPlay-symboli tulee näkyviin video- tai audiosoittimeen.

Chromecast

Sovelluksen avulla voi katsoa ja kuunnella Areenan ohjelmia Chromecast-laitteen kautta. Kun ohjelma on käynnissä ja Chromecast on käyttövalmis, valitse cast-symboli ja verkosta löytyvä sopiva Chromecast-laite. Kun haluat lopettaa ohjelman suoratoiston, siirry Areena-sovellukseen ja katkaise Chromecast-yhteys.
Vikatilanteissa kannattaa aluksi yrittää Chromecast-laitteen ja Areena-sovelluksen uudelleenkäynnistystä.

Käyttö ulkomailla

Osa Yle Areenassa olevasta ohjelmistosta on tekijänoikeussyistä rajattu katsottavaksi tai kuunneltavaksi vain Suomessa. Sovellus tunnistaa automaattisesti, mikäli olet ulkomailla. Mikäli olet EU-alueella ja vakituinen asuinpaikkasi on Suomessa, voit katsella ja kuunnella kaikkia Areenan sisältöjä. Lue ohjeet EU-käytön mahdollistamiseen.