Podcastien kuunteleminen ja tallennus

Radio-ohjelmien ja podcast-jaksojen lataaminen omalle laitteelle ja kuunteleminen offline-tilassa

Voit ladata ja tallentaa omalle laitteellesi radio-ohjelmia, äänikirjoja ja podcast-jaksoja, jonka jälkeen voit kuunnella niitä myös offline-tilassa. Lataus onnistuu tällä hetkellä ainoastaan Yle Areenan selainversiosta. Huomaathan, että kaikkia ohjelmia ei ole mahdollista ladata omalle laitteelle kuunneltavaksi johtuen mm. ohjelmien tekijänoikeuksista.

Ohjelman lataamiseen tarvitset internet-yhteyttä. Kun olet tallentanut ohjelman laitteellesi, voit kuunnella sitä vaikka nettiyhteys ei olisi päällä. Näin lataat ohjelmien jaksoja ja kuuntelet:

1. Mene nettiselaimella Areenan sivuille

2. Valitse ohjelma/jakso, jonka haluat ladata ja avaa jakso

3. Klikkaa Lataa tiedosto -painiketta (jakson esittelytekstin alapuolella)

4. Hae ladattu audiotiedosto laitteeltasi

5. Kun tuplaklikkaat tiedostoa, audioplayer aukeaa ja ohjelma alkaa soida.

Tietokoneella:

Tietokoneellesi tallennettu äänitiedosto toistetaan tietokoneelle asennetun player-ohjelman avulla. Player-ohjelmia ovat esim. Windows Media Player, QuickTime ja iTunes.

Voit kuunnella ohjelmaa myös avaamalla ensin playerin. Valitse sitten playerin Tiedostot (tai File) -valikosta Avaa (tai Open) ja etsi tietokoneen kansioista haluamasi äänitiedosto.

Puhelimella ja tabletilla:

Puhelimelle äänitiedosto tallentuu mp3-muodossa. Tiedosto löytyy yleensä Tiedostot/Tiedostonhallinta -kansiosta kohdasta Lataukset tai Musiikki. Voit kuunnella ohjelmaa avaamalla tiedoston.

Radio-ohjelman kuunteleminen matkapuhelimessa

Voi kuunnella Areenan radio-ohjelmia joko mobiiliselaimellasi tai sitten laitteelle suunnitellun sovelluksen kautta. Sovelluksen löydät laitteesi sovelluskaupasta.

Radiokanavien suorat lähetykset

Radiokanavien kuunteleminen edellyttää, että puhelimessa on nettiyhteys. Kuunneltavat kanavat löydät Yle Areenasta ”Suorat”-linkkien takaa.