Iphone och Ipad

Yle Arenans mobilapp kräver att du loggar in. För att logga in på Arenan måste du ha ett Yle-konto. Skapa ett Yle-konto på Arenans sida, i mobilappen eller direkt från Yle-kontots sidor på svenska.yle.fi/yle-konto. För kontot behöver du bara en e-postadress och ett lösenord. Födelsedatum och kön är frivillig information. Du kan börja använda kontot direkt efter att du har bekräftat din e-postadress. Användarinstruktioner relaterade till Yle-kontot hjälper till med att skapa kontot.

I Yle Arenans webbversion är det fortfarande möjligt att titta och lyssna på program utan att logga in.

Ladda ner Yle Arenan-appen

Ladda ned applikationen från Apples App Store.
Applikationen kräver att du använder version 10.2 av IOS (eller nyare)

Bild från Yle Arenans app för iphone.

Bruksanvisning för appen

Märk att användning av appen kan medföra kostnader för dataöverföring, beroende på operatörens avtalsvillkor.

Starta appen

Appen startar på sidan ”Rekommendationer”, som presenterar aktuella och intressanta tv-program, valda för dig av Yle Arenans redaktion.

Bild från Yle Arenans app för iphone.

På startsidan kan du också följa med Yles tv-kanaler i direktsändning samt se Yle Arenans pågående och kommande webbsändningar.

Titta och lyssna på program

Du öppnar ett enskilt programs egen sida genom att trycka på bilden av programmet eller på programrubriken. Om programmet är tillgängligt på Yle Arenan, kan du starta programmet på programsidan genom att trycka på den triangelformade startknappen.

Bild från Yle Arenans app för iphone.

På programsidan ser du också programmets längd, dess publiceringstidpunkt, och hur länge programmet ännu kommer att finnas tillgängligt på Yle Arenan.

Programguiden

I programguiden hittar du information om de aktuella tv- och radioprogrammen, samt om de program som har sänts under de föregående veckorna och om dem som kommer att sändas de kommande veckorna. Program som är tillgängliga på Yle Arenan är utmärkta med en grön triangel framför rubriken. En grå triangel betyder att programmet kommer att bli tillgängligt på Yle Arenan under de närmaste veckorna.

Bild från Yle Arenans app för iphone.

I programguiden kan du också starta programmet medan det pågår, om det inte redan är tillgängligt på Yle Arenan i sin helhet.

Tv-guiden visar också programinformationen för MTV:s kanaler (MTV3, Sub, Ava), och Nelonens kanaler (Nelonen, Liv, Jim). Om du har installerat MTV:s applikation Katsomo och Nelonens applikation Ruutu, kan du se MTV:s och Nelonens program genom att starta de respektive applikationerna i Arenans tv-guide. Observera att Yle inte ansvarar för dessa appens funktion eller innehåll.

Programmen per genre

Du kan sortera de tillgängliga programmen och serierna enligt genre. Programsökningen kan riktas exaktare genom att du söker program genrevis, t.ex barnprogram eller dokumentärer. Språkvalet gör det möjligt att välja antingen enbart svensk- eller enbart finskspråkiga program.

Sökfunktionen

Appens sökfunktion hjälper dig att hitta tv- och radioprogram som just nu är tillgängliga på Arenan. Sökfunktionen fungerar tillsvidare endast utgående från programnamnen, inte utgående från programbeskrivningarna.

Bild från Yle Arenans app för iphone.

Applikationen kommer ihåg de tidigare sökresultaten. Du kan tömma listan över tidigare sökta program genom att trycka på TÖM-knappen.

Radioprogram

Bild från Yle Arenans app för iphone.

Alla radioprogram och direkta radiosändningar hittar du på Arenan under fliken radio.

AirPlay

Airplay symbolen.

Appen stöder Apples AirPlay. Om flera apparater i samma trådlösa system stöder AirPlay, syns AirPlaysymbolen i video-eller audiospelaren.

Chromecast

Symbolen för Chromecast.

Du kan nu spela upp Yle Arenans TV- och radioprogram på din TV via en Chromecast-sticka. Klicka på "cast"-symbolen i Arenan-appen då du har startat ett program. Välj därefter Chromecast-stickan i den meny som dyker upp.

Om du vill avsluta uppspelningen, gå till Arenan-appen och avbryt Chromecast-kopplingen.

Användning utomlands

Av upphovsrättsliga orsaker kan en del av programmen på Yle Arenan ses eller höras endast i Finland. Applikationen vet automatiskt om du är utomlands. De tv-program som kan ses när du är utomlands identifieras i programguiden med den gröna eller grå triangelsymbolen.