Arenan-appen för Android meddelar att den inte får nätkontakt

Vissa Android-apparater har problem med att Arenan-appen tror att den har tappat nätkontakten även om nätet fungerar normalt. Orsaken kan vara att en gammal IP-adress har blivit kvar i apparatens mellanlagring, eller så kallade ”cache”.

Användaren kan åtgärda problemet genom att tömma appens mellanlagring (cache). Hur man gör detta beror på vilken apparat och vilken Android-version man använder.

Det är också möjligt att IP-adressen har blivit kvar i ett nätverksmodem (exempelvis en wi-fi-router). Det kan i så fall hjälpa att starta om modemet.