Henkilötietojen käsittely Yle Areenassa

Tällä sivulla kerromme henkilötietojen käsittelystä Yle Areenassa. Kaikkia Ylen palveluita koskevaan tietosuojalausekkeeseen voit tutustua täällä.

Yle Areenan yhteydessä käsitellään henkilötietoja, kuten tietoja siitä, mitä ohjelmaa käyttäjä on katsonut, ja millä laitteella. Käsittelemme Yle Areena -palvelun yhteydessä evästetietoja ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla kerättyjä tietoja. Lisäksi käsittelemme Yle Tunnukseen liittyviä tietoja silloin, kun käytät Yle Areenaa kirjautuneena.

Mitä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemme henkilötietoja palvelun toteuttamiseksi. Esimerkiksi tv-ohjelman näyttämiseksi tarvitsemme tiedon siitä, minkä videosisällön käyttäjä on katsonut ja käynnistetäänkö sisältö EU-alueelta vai sen ulkopuolelta. Näitä tietoja käytämme palvelun tekniseen toteutukseen.

Katselu- ja kuunteluhistoriaan liittyviä tietoja käsittelemme myös, jotta voimme tehdä palveluistamme henkilökohtaisempia ja auttaa sinua löytämään kiinnostavia sisältöjä tarjonnastamme. Pyrimme näyttämään Yle Areenassa sinua kiinnostavia sisältöjä, esimerkiksi tarjoamalla samankaltaisia ohjelmia, joita olet aiemmin katsonut tai kuunnellut.

Lisäksi käsittelemme tilastotasolla tietoa siitä, miten ohjelmasisältöjämme katsotaan. Nämä tiedot auttavat meitä huomioimaan eri käyttäjäryhmien tarpeet ja kiinnostuksen kohteet ohjelmistojen ja sisältöjen suunnittelussa.

Palvelun käyttäminen kirjautuneena

Käyttäessäsi Yle Areenaa kirjautuneena Yle Tunnuksella, käytämme tunnisteena pseudonyymiä numerosarjaa, josta henkilöllisyyttäsi ei voida tunnistaa.
Tiedot Yle Areenassa katsomistasi ja kuuntelemistasi sisällöistä tallentuvat oman Yle Tunnuksesi historiasivulle , josta voit tarkastella, miten olet käyttänyt Ylen palveluita.
Käsittelemme katselu- ja kuunteluhistoriaan liittyviä tietoja palvelun ominaisuuksien toteuttamiseen. Näiden tietojen käsittely on tarpeen, jotta voit esimerkiksi jatkaa tv-ohjelman katselua siitä kohdasta, mihin viimeksi jäit.
Voit merkitä Areenan ohjelmasisältöä suosikkilistallesi. Voit halutessasi myös tilata muistutus- ja suositteluviestejä vaikkapa tv- jaksoista ja - sarjoista.

Palveluiden käyttäminen ilman kirjautumista

Yle Areenaa voi käyttää myös ilman kirjautumista. Tällöin käsittelemme tietoja Areenassa tehtävästä katselusta ja kuuntelusta, mutta emme yhdistä niitä tiettyyn käyttäjätunnukseen. Emme myöskään käsittele tietoja, joista voisi tunnistaa käyttäjän henkilöllisyyden.

Eväste- ja laitetietojen käsittely

Käytämme Yle Areenan selainversiossa evästeitä. Olemme kuvanneet evästeiden käyttöä palveluissamme Evästekäytännöt-sivulla.

Käsittelemme Yle Areenan mobiiliversioissa teknisiä laitetietoja palvelun toteuttamista ja kehittämistä varten. Tällaisia laitetietoja ovat esimerkiksi tieto laitteen kielestä ja käyttöliittymästä.

Käsiteltävät tiedot

Tällä hetkellä käsittelemme seuraavia tietoja. Käsiteltävät tiedot saattavat vaihdella riippuen esimerkiksi siitä, käytetätkö Areenaa internet-selaimella vai mobiilisovelluksella.

Palvelun käyttöön liittyvät tiedot:

• Yle Tunnuksen välittämä pseudonyymi tunniste käyttäjästä. Tieto on tarpeen palvelun toteuttamiseksi.

• Käyttäjän mahdollisesti tilaamat ilmoitukset mobiililaitteella. Ilmoituksia voi hallinnoida Areena-sovelluksen käyttäjäkohtaisissa asetuksissa.

• Käyttäjän mahdollisesti tilaamat suositusviestit mobiililaitteella. Suosituksia voi hallinnoida käyttäjäkohtaisissa asetuksissa.

• Kielivalinta. Kielivalinnan voi tehdä käyttäjäkohtaisissa asetuksissa.

• Käyttäjän mahdollisesti suosikiksi merkitsemät sisällöt.

• Sisältöjen käyttöön liittyvät tiedot, kuten tieto katsotusta tai kuunnellusta sisällöstä.

• Tieto katselun keskeytymisestä katselun jatkamiseksi samasta kohdasta.

• Käyttäjän kotipaikkatiedon vahvistus silloin, kun Areenaa käytetään EU-alueelta Suomen ulkopuolelta. Kotipaikkatiedon käsittely edellyttää, että käyttäjä tunnistautuu Yle Tunnuksen Omat tiedot -osiossa. Lisätietoja Areenan käytöstä ulkomailla

Tekniset tiedot ja laitetiedot:

• Laitetunnisteet ja päätelaitetta koskevat tiedot, kuten päätelaitteen malli ja käyttöjärjestelmä, tiedot käytetystä internet- tai mobiiliselaimesta, sovelluksesta sekä selaimen versiosta. Tietoja käsitellään palvelun tekniseksi toteuttamiseksi ja kehittämiseksi.

• Yksilöllinen laite- ja/tai evästetunniste sekä istuntotunniste, istunnon aika ja kesto. Tietoja käsitellään palvelun tekniseksi toteuttamiseksi ja kehittämiseksi.

• IP-osoite katselumaan vahvistamiseksi (osa sisällöistä on katsottavissa vain tietyistä maista).